Znižana cena!
Skobljane lesene deske, SIBIRSKI MACESEN, 24 x 145, BC, 4 m Povečaj

Skobljane lesene deske, SIBIRSKI MACESEN, 24 x 145, BC, 4 m

T37000165


Lesene macesnove deske so primerne za lesene opaže, lesene fasade, ograje, terase in drugo rabo. Deske so produkt zanesljivega dobavitelja, ki zagotavlja zdrav, neoporečen les, točne dobavne roke in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno lesa.

Več podatkov

Dobava 5-7 dni
Cena na kos

€ 10,35 z DDV

-5%

€ 10,90 z DDV

Več podatkov

Lesena deska za opaž

Sibirski macesen, kakovost BC, 24 x 145 x 4000 mm

Lesena deska z merami 24 x 145 je terasna, fasadna, ograjna ali deska za notranje lesene opaže, lahko pa se uporablja tudi za številne druge stvari, npr. za izvedbo preprostih vrtnih hišk, izdelavo visokih gred in kompostnikov, pokrivanje napuščev itd. Macesnove deske so kakovosti BC, kar pomeni nekaj več grč in smolnatosti ter trstičenja.

Lesena deska za opaž iz sibirskega macesna

Tehnični podatki

Les: sibirski macesen
Kakovost lesa: BC
Obdelava: skobljano štiristransko, posneti robovi
Debelina deske: 24 mm
Širina deske: 145 mm
Dolžina deske: 4000 mm
Vlažnost lesa: 16 % +/- 2 %

Deske za opaž so dobavljive v 3 različnih dolžinah:

  • lesena deska za opaž, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 3 m (300 cm)
  • lesena deska za opaž, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 4 m (400 cm)
  • lesena deska za opaž, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 5,1 m (510 cm)

Les sibirskega macesna

Les sibirskega macesna spada med najbolj razširjene vrste v Evraziji, saj pokriva širok pas od Finske do osrednje Sibirije, Mongolije in severne Kitajske. Zaradi hladnega podnebja in vlažnih tal je les sibirskega macesna odpornejši proti mrazu in vlagi in ga zato pogosteje uporabljamo za lesene fasade, zunanje lesene talne obloge pa tudi za druge zunanje konstrukcije in manjše objekte.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene deske je pomembna takrat, ko želite kupljeni les kar najbolje izkoristiti s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in svojemu žepu prijazno ter odgovorno in naročite najprimernejše dolžine lesa!

Kakovost lesene deske BC pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti B (do 30 %) in lesene letve kakovosti C (do 70 %). Praviloma je to pri kakovosti BC realno razmerje med letvami kakovosti B in C.

Les za domačo uporabo in "hobi mojstrovalce", naročen v spletni trgovini Lesoteka trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodatni razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje "Dodatno".

Drugi izdelki v isti kategoriji

Macesnove deske drugih dimenzij