Deske za teraso, SIBIRSKI MACESEN, 42×140 mm, AB, 4 m

T37000141

Lesene deske za lesene terase iz sibirskega macesna. Deske so produkt zanesljivega dobavitelja, ki zagotavlja zdrav, neoporečen les, točne dobavne roke in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno lesa.

Cena velja za komad. 

65,10 EUR

Ni na zalogi

Pošlji povpraševanje

Macesnove rebraste deske za lesene terase, sibirski macesen, kakovost AB, 42 mm x 140 mm x 4000 mm

Macesnova obloga za lesene terase, 42 x 140 mm kakovosti AB je odlična izbira za zunanje talne obloge. Kakovostni razred AB zagotavlja malo grč, lepe, ravne deske, ki se s svojo homogenostjo dobro upirajo zunanjim vplivom. Staranje in posledično sivenje lesa zato potekata počasneje in bolj enakomerno kot pri lesenih oblogah slabše kakovosti. Deske so profilirane tako, da imajo vzdolžne zareze po celi dolžini, kar preprečuje zdrse, posebej ko so mokre in bolj spolzke.

Macesnove deske za teraso iz sibirskega macesna

Tehnični podatki

Les: sibirski macesen
Kakovost lesa: AB
Obdelava: skobljano štiristransko, posneti robovi, rebrast profil
Debelina deske: 42 mm
Širina deske: 140 mm
Dolžina deske: 4000 mm
Vlažnost lesa: 16 % +/- 2 %

Deske za lesene terase 42/140, AB so dobavljive v treh različnih dolžinah:

  • deska za lesene terase sibirski macesen, kakovost AB, 42/140, 3 m (300 cm)
  • deska za lesene terase sibirski macesen, kakovost AB, 42/140, 4 m (400 cm)
  • deska za lesene terase sibirski macesen, kakovost BC, 42/140, 5,1m (510 cm)

Les sibirskega macesna

Les sibirskega macesna spada med najbolj razširjene vrste Evrazije, saj pokriva širok pas od Finske do centralne Sibirije, Mongolije in severne Kitajske. Zaradi hladnega podnebja in vlažnih tal je les sibirskega macesna odpornejši proti mrazu in vlagi in ga zato pogosteje uporabljamo za lesene fasade, zunanje lesene talne obloge pa tudi za druge zunanje konstrukcije in manjše objekte.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene deske je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in svojemu žepu prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito! Kakovost lesene deske AB pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti A (do 30 %) in lesene letve kakovosti B (do 70 %). Praviloma je to pri kakovosti AB tudi realno razmerje med letvami obeh kakovosti.

Les za domačo uporabo in “hobi mojstrovalce”, naročen v spletni trgovini Lesoteka trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodatni razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje “Dodatno”.

Dodatne informacije

Teža 9,1176 kg
Dimenzije 14,5 × 400 × 2,4 cm
Vrsta lesa

Sibirski macesen

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Deske za teraso, SIBIRSKI MACESEN, 42×140 mm, AB, 4 m”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja