Znižana cena!
Deske za teraso, SIBIRSKI MACESEN, 24 x 145, BC, 4 m Povečaj

Deske za teraso, SIBIRSKI MACESEN, 24 x 145, BC, 4 m

T37000142


Lesene deske za lesene terase iz sibirskega macesna. Deske so produkt zanesljivega dobavitelja, ki zagotavlja zdrav, neoporečen les, točne dobavne roke in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno lesa.

Več podatkov

Dobava 2-3 dni
Cena na kos

€ 29,78 z DDV

-5%

€ 31,35 z DDV

Več podatkov

Macesnove rebraste deske za lesene terase, sibirski macesen, kakovost BC, 24 mm x 145 mm x 4000 mm

Macesnova obloga za lesene terase, 24 x 145 mm, kakovosti BC, je iz macesnovih desk za zunanje talne obloge. Kakovostni razred BC pomeni več grč in smolnatosti ter trstičenja. 

Kakovostni razred BC pomeni več grč in smolnatosti ter trstičenja. Kot take so lesene terase iz desk kakovosti BC primernejše tam, kjer ljudje hodijo obuti. Zaradi relativno nizke cene so zelo primerne za večje površine, kot so terase gostinskih lokalov. Dobro bodo služile tudi ob vrtnih hiškah, za izdelavo vrtnih poti in podestov, visokih gred in kompostnikov.

Deske so profilirane tako, da imajo vzdolžne zareze po celi dolžini, kar preprečuje zdrse, posebej ko so deske mokre in bolj spolzke. Pri deskah kakovosti BC, še posebej če površine niso pokrite, priporočamo zaščitni sloj, ki ga najdete v kategoriji lesni premazi in barve za les.

Macesnove deske za teraso iz sibirskega macesna

Tehnični podatki

Les: sibirski macesen
Kakovost lesa: BC
Obdelava: skobljano štiristransko, posneti robovi, rebrast profil
Debelina deske: 24 mm
Širina deske: 145 mm
Dolžina deske: 4000 mm
Vlažnost lesa: 16 % +/- 2 %

Deske za lesene terase 24/145, BC so dobavljive v 3 različnih dolžinah:

  • deska za lesene terase, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 3 m (300 cm)
  • deska za lesene terase, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 4 m (400 cm)
  • deska za lesene terase, sibirski macesen, kakovost BC, 24/145, 5,10 m (510 cm)

Les sibirski macesen

Les sibirskega macesna spada med najbolj razširjene vrste Evrazije, saj pokriva širok pas od Finske do osrednje Sibirije, Mongolije in severne Kitajske. Zaradi hladnega podnebja in vlažnih tal je les sibirskega macesna odpornejši proti mrazu in vlagi in ga zato pogosteje uporabljamo za lesene fasade, zunanje lesene talne obloge pa tudi za druge zunanje konstrukcije in manjše objekte.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene deske je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in svojemu žepu prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito!  

Kakovost lesene deske BC pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti B (do 30 %) in lesene letve kakovosti C (do 70 %). Praviloma je to pri kakovosti BC tudi realno razmerje med letvami obeh kakovosti.

Les za domačo uporabo in "hobi mojstrovalce", naročen v spletni trgovini Lesoteka trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodatni razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje "Dodatno".

Drugi izdelki v isti kategoriji

Letve in deske za teraso