Lesene letve , SMREKA, skobljane, 20x45 BC, 4m
Lesene letve , SMREKA, skobljane, 20×45 BC, 4m
3,95  Dodaj v košarico

Lesene letve , SMREKA, skobljane, 20×45 BC, 4m

T37000608

Smrekove lesene letve za lesene podkonstrukcije, ostrešja, predelne stene in druge lesene konstrukcije. 

Cena velja na komad.

3,95 EUR

Rok dobave: 1-3 delovne dni

11 na zalogi

Lesene letve | Smreka BC kakovost, 20mm x 45mm x 4000 mm

Lesene letve 20×45 BC kakovosti so najbolj primerne za uporabo kot les za ostrešje ali kot les za gradnjo predelnih sten in druge lesene konstrukcije. Lesene letve 20/45 se lahko uporabljajo kot vezni elementi ali glavni nosilni elementi za lažje lesene konstrukcije in opaže.

Lesena smrekova letev iz | Tehnični podatki

Les: Smreka
Kakovost lesa: BC
Obdelava: Skobljano štiri-stransko, posneti robovi
Debelina lesa: 20 mm
Širina macesnove letve: 45mm
Vlažnost lesa: 12% +/- 2%

Lesene letve so dobavljive v dolžini:

– lesena letev smreka BC kakovost 20/45 4m (400cm)

Les smreke

Poleg bukovega je smrekov les najbolj razširjena lesna vrsta v Sloveniji. To in dejstvo, da je pri smreki izkoriščena celotna lesna masa postavlja smreko med najbolj dostopne in hkrati uporabne vrste lesa. Zaradi nizke specifične mase in razmeroma visoke trdnosti je smrekov les zelo uporaben kot gradbeni les, les za konstrukcije, zaradi lahke obdelave pa tudi uporaben mizarski les. Tu so še kuriva, saj so ostanki, ki ostajajo pri žaganju smreke odlična osnova za najboljše pelete.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene letve je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in vašim stroškom prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito!

Kakovost lesene letve AB pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti A (do 30 %) in lesene letve kakovosti B (do 45 %). Praviloma je to tudi pri kakovosti BC tudi realno razmerje med letvami kakovosti A in B.

Les za domačo uporabo in hobi mojstrovalce, naročen v spletni trgovini Lesoteka Trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodaten razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje »Dodatno«.

Dodatne informacije

Teža 1,935 kg
Dimenzije 4,5 × 400 × 2,5 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lesene letve , SMREKA, skobljane, 20×45 BC, 4m”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja