Znižana cena!
Lesene letve , SMREKA, skobljane, 25x45 BC, 4m Povečaj

Lesene letve , SMREKA, skobljane, 25x45 BC, 4m

T38000360


Smrekove lesene letve za lesene podkonstrukcije, ostrešja, predelne stene in druge lesene konstrukcije. 

Več podatkov

Dobava 5-7 dni
Cena na kos

€ 2,09 z DDV

-5%

€ 2,20 z DDV

Več podatkov

Lesene letve | Smreka BC kakovost, 25mm x 45mm x 4000 mm

Lesene letve 25x45 BC kakovosti so najbolj primerne za uporabo kot les za ostrešje ali kot les za gradnjo predelnih sten in druge lesene konstrukcije. Lesene letve 25/45 se lahko uporabljajo kot vezni elementi ali glavni nosilni elementi za lažje lesene konstrukcije in opaže.

Lesena smrekova letev iz | Tehnični podatki

Les: Smreka
Kakovost lesa: BC 
Obdelava: Skobljano štiri-stransko, posneti robovi
Debelina lesa: 25 mm
Širina macesnove letve: 45mm
Vlažnost lesa: 12% +/- 2%

Lesene letve so dobavljive v dolžini:

- lesena letev smreka BC kakovost 25/45 4m (400cm)

Les smreke

Poleg bukovega je smrekov les najbolj razširjena lesna vrsta v Sloveniji. To in dejstvo, da je pri smreki izkoriščena celotna lesna masa postavlja smreko med najbolj dostopne in hkrati uporabne vrste lesa. Zaradi nizke specifične mase in razmeroma visoke trdnosti je smrekov les zelo uporaben kot gradbeni les, les za konstrukcije, zaradi lahke obdelave pa tudi uporaben mizarski les. Tu so še kuriva, saj so ostanki, ki ostajajo pri žaganju smreke odlična osnova za najboljše pelete.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene letve je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in vašim stroškom prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito!

Kakovost lesene letve AB pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti A (do 30 %) in lesene letve kakovosti B (do 45 %). Praviloma je to tudi pri kakovosti BC tudi realno razmerje med letvami kakovosti A in B.

Les za domačo uporabo in hobi mojstrovalce, naročen v spletni trgovini Lesoteka Trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodaten razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje »Dodatno«.

Drugi izdelki v isti kategoriji

Podobne letve za pod-konstrukcijo