Motorna žaga Husqvarna 550 XP Mark II 15"

7391736513227


Motorna žaga Husqvarna 550 XP je namenjena profesionalnim gozdarjem, negovalcem dreves in izkušenim lastnikom gozdov. Odlikujejo jo odlično razmerje med močjo ter težo, inovativna Husqvarna tehnika in visoka zmogljivost pri nižjih obremenitvah okolja.

Več podatkov

Dobava 2-3 dni
Cena na kos

€ 733,95 z DDV

-18%

€ 895,07 z DDV

Več podatkov

Motorna žaga Husqvarna 550 XP MARK II

Model 550 XP Mark II s tehnologijo X-Torq zagotavlja več moči, ima do 20% manjšo porabo goriva in nizek nivo emisij. Magnezijevo ohišje te motorne žage zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Moč in robustnost ji zagotavljata, da bo delo v gozdu vedno opravila z odliko. Hkrati je zaradi ugodnega razmerja teža/moč primerna tudi za daljše delovne intervale. Na voljo je tudi model model 550 XPG, ki ima ogrevan ročaj.

Poleg vrhunskih zmogljivosti, model 550 XP mark II odlikuje odlična ergonomija in detajli, ki so jih v Husqvarni, v primerjavi s prejšnjim modelom izpopolnili do potankosti. Tako je pokrovček rezervoarja goriva postavljen bolj optimalno, na rob ohišja, kar zagotavlja enostavnejše polnjenje goriva z manj razlivanja.

Navkljub veliki moči in posledično velikemu navoru 50-kubičnega agregata, pa motorno žago Husqvarna 550 XP, tudi s pomočjo sistema StartSmart, zaganjamo z lahkoto. Prihranjeno nam je ročno nastavljanje uplinjača, saj za to poskrbi avtomatika s preizkušeno AutoTune tehnologijo.

Odlična ergonomija

Telo motorne žage 550 XP mark II je ozko in nižje kot pri predhodnih modelih, zato je rokovanje z njo lažje in manj utrujajoče. Boljši ergonomiji in lažjemu rokovanju v prid so inženirji na novo nastavili tudi razmik med prednjim in zadnjim ročajem.

Tehnični podatki

Prostornina valja: 50,1 cm³
Moč: 3,0 kW
Maksimalni navor: 3,15 Nm pri 7800 obr./min
Poraba goriva: 432 g/kWh
Dolžina meča: 15"
Teža (brez rezalne garniture): 5,3 kg
Tip oljne črpalke: nastavljiv pretok
Tip verige: SP33G
Tip verižnika: Boben sklopke 7
Moč zvoka, zajamčena: 117 dB(A)

*Cena vključuje ozko vpetje 15'' 325''PIXEL 

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-11.jpg

X-Torq

Model Husqvarna 550 XP ima vgrajen X-Torq motor, ki ima od predhodnika 20% manjšo porabo goriva in celo do 75% nižje emisije, ki tako ustrezajo najstrožjim okoljevarstvenim predpisom o izpušnih plinih. Odličen motor nudi distribucijo najvišjega navora po širšem območju obratov, kar zagotavlja moč in mirnost motorne žage tudi pri najtežjih obremenitvah.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-6.jpg

Air Injection

Centrifugalni sistem za čiščenje vsesanega zraka motorni žagi zagotavlja mirnejši tek tudi pri nižjih obratih delovanja. Hkrati je obrabo manjša, intervali med čiščenji zračnega filtra pa daljši. Za uporabnika to seveda pomeni še nižje stroške vzdrževanja.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-5.jpg

RevBoost

Motorna žaga je opremljena s funkcijo RevBoost, ki v kratkih intervalih omogoča še hitrejše pospeševanje verige, kar v praksi pomeni še večjo učinkovitost pri obrezovanju in kleščenju manjših vej. Revboost dosegamo z boljšim vžigom, ki nam je na voljo v 2-sekundnih intervalih.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-10.jpg

Avtomatski uplinjač - AutoTune

AutoTune zagotavlja optimalno moč motorja z avtomatsko nastavitvijo motorja. Tako z nastavljanjem uplinjača ne boste po nepotrebnem izgubljali časa. Sistem pa upošteva različne delovne pogoje, kot so: tip goriva, vlažnost - gostoto - temperaturo zraka, itd.

Model 550 XP je Husqvarnin vrhunski izdelek, zato ne čudi podatek, da je med najbolj prodajanimi motornimi žagami na trgu. Odlikuje ga izjemno razmerje med zmogljivostjo in ceno. Navdušila bo tako občasne uporabnike kot profesionalne gozdarje in ljudi drugih poklicev, ki pri delu potrebujejo zanesljivoic Zaupanje v znamko in nakup izdelka Husqvarna vas bosta navdušila in nagradila z uporabnostjo ter zanesljivostjo.

Drugi izdelki v isti kategoriji

Primerljive motorne žage Husqvarna

 • Motorna žaga Husqvarna 572 XP ima izjemno razmerje med močjo in težo. Zasnovana je s poudarkom na zmogljivostih, zanesljivosti in trpežnosti. Primerna za profesionalne gozdarje in usposobljene posestnike. Najmočnejša motorna žaga v programu s svojo zasnovo in karakteristikami zagotavlja učinkovitost pri največjih obremenitvah in zanesljivost tudi pri...

  € 1.084,74 € 1.276,17 -15%
  Reduced price!
 • Motorna žaga Husqvarna 565 je izdelana posebej za vse uporabnike, ki opravljajo zahtevna dela. Motorna žaga je moderne oblike. Možnost uporabe meča do 71 cm.

  € 848,36 € 998,07 -15%
  Reduced price!
 • Motorna žaga Husqvarna 562 XP je razvita posebej za profesionalne gozdarje. Lahka a kompaktna motorna žaga ima odlično ergonomijo, hkrati pa jo odlikujeta moč in vzdržljivost. Številne tehnične rešitve in izboljšave delajo ta model resnično vsestransko uporaben in maksimalno učinkovit.

  € 941,75 € 1.070,17 -12%
  Reduced price!
 • Husqvarna 560 XP je motorna žaga, namenjena vsem uporabnikom, ki potrebujejo vsestransko učinkovito žago. Opremljena je z najboljšimi tehničnimi rešitvami, ki žago delajo visoko učinkovito in lahkotno za uporabo.

  € 818,66 € 1.049,57 -22%
  Reduced price!