Motorna žaga Husqvarna 550 XPG Mark II 15″

7391736513623

Motorna žaga Husqvarna 550 XPG je namenjena profesionalnim gozdarjem, negovalcem dreves in izkušenim lastnikom gozdov. Odlikujejo jo odlično razmerje med močjo ter težo, inovativna Husqvarna tehnika in visoka zmogljivost pri nižjih obremenitvah okolja.

Najbolje prodajana motorna žaga v svojem razredu bo s svojo ergonomijo in enostavnim upravljanjem navdušila tudi vse hoby in občasne uporabnike.

1.049,00 EUR

Ni na zalogi

Pošlji povpraševanje

Motorna žaga Husqvarna 550 XPG MARK II 15″

Model 550 XPG Mark II s tehnologijo X-Torq zagotavlja več moči, ima do 20% manjšo porabo goriva in nizek nivo emisij. Magnezijevo ohišje te motorne žage zagotavlja dolgo življenjsko dobo. Moč in robustnost ji zagotavljata, da bo delo v gozdu vedno opravila z odliko. Hkrati je zaradi ugodnega razmerja teža/moč primerna tudi za daljše delovne intervale. Motorna žaga 550 XPG Mark II, ima ogrevan ročaj.

Poleg vrhunskih zmogljivosti, model 550 XPG mark II odlikuje odlična ergonomija in detajli, ki so jih v Husqvarni, v primerjavi s prejšnjim modelom izpopolnili do potankosti. Tako je pokrovček rezervoarja goriva postavljen bolj optimalno, na rob ohišja, kar zagotavlja enostavnejše polnjenje goriva z manj razlivanja.

Navkljub veliki moči in posledično velikemu navoru 50-kubičnega agregata, pa motorno žago Husqvarna 550 XPG, tudi s pomočjo sistema StartSmart, zaganjamo z lahkoto. Prihranjeno nam je ročno nastavljanje uplinjača, saj za to poskrbi avtomatika s preizkušeno AutoTune tehnologijo.

Odlična ergonomija

Telo motorne žage 550 XPG mark II je ozko in nižje kot pri predhodnih modelih, zato je rokovanje z njo lažje in manj utrujajoče. Boljši ergonomiji in lažjemu rokovanju v prid so inženirji na novo nastavili tudi razmik med prednjim in zadnjim ročajem.

Tehnični podatki

Prostornina valja: 50,1 cm³
Moč: 3,0 kW
Maksimalni navor: 3,15 Nm pri 7800 obr./min
Poraba goriva: 432 g/kWh
Dolžina meča: 15″
Teža (brez rezalne garniture): 5,3 kg
Tip oljne črpalke: nastavljiv pretok
Tip verige: SP33G
Tip verižnika: Boben sklopke 7
Moč zvoka, zajamčena: 117 dB(A)

*Cena vključuje ozko vpetje 15” 325”PIXEL

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-11.jpg

X-Torq

Model Husqvarna 550 XP ima vgrajen X-Torq motor, ki ima od predhodnika 20% manjšo porabo goriva in celo do 75% nižje emisije, ki tako ustrezajo najstrožjim okoljevarstvenim predpisom o izpušnih plinih. Odličen motor nudi distribucijo najvišjega navora po širšem območju obratov, kar zagotavlja moč in mirnost motorne žage tudi pri najtežjih obremenitvah.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-6.jpg

Air Injection

Centrifugalni sistem za čiščenje vsesanega zraka motorni žagi zagotavlja mirnejši tek tudi pri nižjih obratih delovanja. Hkrati je obrabo manjša, intervali med čiščenji zračnega filtra pa daljši. Za uporabnika to seveda pomeni še nižje stroške vzdrževanja.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-5.jpg

RevBoost

Motorna žaga je opremljena s funkcijo RevBoost, ki v kratkih intervalih omogoča še hitrejše pospeševanje verige, kar v praksi pomeni še večjo učinkovitost pri obrezovanju in kleščenju manjših vej. Revboost dosegamo z boljšim vžigom, ki nam je na voljo v 2-sekundnih intervalih.

motorna-zaga-husqvarna-550-xp-10.jpg

Avtomatski uplinjač – AutoTune

AutoTune zagotavlja optimalno moč motorja z avtomatsko nastavitvijo motorja. Tako z nastavljanjem uplinjača ne boste po nepotrebnem izgubljali časa. Sistem pa upošteva različne delovne pogoje, kot so: tip goriva, vlažnost – gostoto – temperaturo zraka, itd.

Model 550 XP je Husqvarnin vrhunski izdelek, zato ne čudi podatek, da je med najbolj prodajanimi motornimi žagami na trgu. Odlikuje ga izjemno razmerje med zmogljivostjo in ceno. Navdušila bo tako občasne uporabnike kot profesionalne gozdarje in ljudi drugih poklicev, ki pri delu potrebujejo zanesljivoic Zaupanje v znamko in nakup izdelka Husqvarna vas bosta navdušila in nagradila z uporabnostjo ter zanesljivostjo.

Dodatne informacije

Teža 10 kg
Dimenzije 20 × 50 × 30 cm

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Motorna žaga Husqvarna 550 XPG Mark II 15″”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja