Znižana cena!
Lesene letve, skobljane za pod-konstrukcije, SIBIRSKI MACESEN 40x70 BC, 3m Povečaj

Lesene letve, skobljane za pod-konstrukcije, SIBIRSKI MACESEN 40x70 BC, 3m

T38000302


Lesene letve iz macesna so primerne za izdelavo podkonstrukcij, ostrešij, lažjih predelnih sten, lesenih fasad in druge lesene konstrukcije. Macesnove letve so produkt zanesljivega dobavitelja, ki zagotavlja zdrav, neoporečen les, točne dobavne roke in najboljše razmerje kakovost lesa / cena lesa.

Več podatkov

Dobava 5-7 dni
Cena na kos

€ 17,42 z DDV

-5%

€ 18,34 z DDV

Več podatkov

Lesene letve | Macesen BC kakovost, 40mm x 70mm x 3000 mm

Macesnove lesene letve 40x70 BC kakovosti so najbolj primerne za uporabo kot les za ostrešje ali kot les za gradnjo predelnih sten in druge lesene konstrukcije. Lesene letve 40/70 se lahko uporabljajo kot vezni elementi ali glavni nosilni elementi za lažje lesene konstrukcije in opaže.

Lesena letev macesen | Tehnični podatki

Les: Alpski macesen
Kakovost lesa: BC
Obdelava: Skobljano štiri-stransko, posneti robovi
Debelina macesnove letve: 40 mm
Širina macesnove letve: 70mm
Vlažnost lesa: 16% +/- 2%

Lesene letve so dobavljive v 3 različnih dolžinah.

  • Lesena letev macesen BC kakovost 40/70 3 m (300cm)
  • Lesena letev macesen BC kakovost 40/70 4 m (400cm)
  • Lesena letev macesen BC kakovost 40/70 5,10 m (510cm)

Les alpski macesen

Alpski macesen je drevesna vrsta, ki uspeva v višje ležečih območjih srednje Evrope. V primerjavi s smrekovim lesom je les macesna gostejši in trši. Posledično bolj odporen na mraz in vlago. Ker vsebuje več smole in je bolj grčast kot sibirski macesen, je najbolj primeren za lesene fasade in lesene konstrukcije, manj pa za talne obloge.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene letve je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in vašim stroškom prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito!

Kakovost lesene letve BC pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti B (do 30 %) in lesene letve kakovosti C (najmanj 70 %).Praviloma je to tudi pri kakovosti BC tudi realno razmerje med letvami kakovosti B in C.

Les za domačo uporabo in hobi mojstrovalce, naročen v spletni trgovini Lesoteka Trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodaten razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje »Dodatno«.

Drugi izdelki v isti kategoriji

Letve za podkonstrukcijo 40 mm +