Lesene letve, skobljane za pod-konstrukcije, SIBIRSKI MACESEN, 90×90 BC, 3m

T37000160

Lesene letve / tramiči za ostrešja in pod-konstrukcije iz sibirskega macesna so produkt zanesljivega dobavitelja, ki zagotavlja zdrav, neoporečen les, točne dobavne roke in najboljše razmerje kakovost lesa / cena lesa.

Cena velja na komad.

40,73 EUR

Ni na zalogi

Pošlji povpraševanje

Lesene letve | sibirski macesen BC kakovost, 90mm x 90mm x 3000 mm

Lesene letve 90×90 BC kakovosti, spadajo po dimenzijah že v skupino leseni tramovi, vendar jih po uporabnosti uvrščamo še vedno med lesene letve. Letve 90×90 mm so primerne za uporabo kot les za ostrešje, gradbeni les za izvedbo predelnih sten in izvedbo nosilnih konstrukcij, gradnjo lesenih sten in manjših objektov, kot so rastlinjaki, vrtne lope in vrtne hišice, večji nadstreški za avtomobile, pergole, paviljoni, itd.

Lesena letev iz sibirskega macesna | Tehnični podatki

Les: Sibirski macesen
Kakovost lesa: BC
Obdelava: Skobljano štiri-stransko, posneti robovi
Debelina lesa: 90 mm
Širina macesnove letve: 90mm
Vlažnost lesa: 16% +/- 2%

Lesene letve so dobavljive v 2 različnih dolžinah.

  • Lesena letev sibirski macesen BC kakovost 90/90 3 m (300cm)
  • Lesena letev sibirski macesen BC kakovost 90/90 4 m (400cm)

Les sibirski macesen

Les sibirskega macesna spada med najbolj razširjene vrste Evrazije saj pokriva širok pas od Finske na zahodu do centralne Sibirije, Mongolije in severne Kitajske. V primerjavi s smrekovim lesom, hladno podnebje in vlažna tla rastišč delajo les sibirskega macesna odpornejšega na mraz in vlago in ga zato pogosteje uporabljamo za lesene fasade, kot zunanje lesene talne obloge pa tudi za druge zunanje konstrukcije in manjše objekte.

PAMETNI NASVETI

Dolžina lesene letve je pomembna takrat, ko želite iz kupljenega lesa dobiti kar največji izkoristek s čim manj odpada. Ravnajte gozdovom in vašim stroškom prijazno ter odgovorno in naročite dolžine lesa kar najbolj učinkovito!

Kakovost lesene letve BC pomeni, da lot sestavljajo lesene letve kakovosti B (do 30 %) in lesene letve kakovosti C (do 70 %). Praviloma je to tudi pri kakovosti BC tudi realno razmerje med letvami kakovosti B in C.

Les za domačo uporabo in hobi mojstrovalce, naročen v spletni trgovini Lesoteka Trgovine, vam lahko tudi dodatno narežemo. Razrez je izvedljiv za doplačilo po pisnem dogovoru s kupcem. Dodaten razrez lesa naročite tako, da v postopku nakupa to dopišete v polje »Dodatno«.

Dodatne informacije

Teža 21,22 kg
Dimenzije 9 × 400 × 9 cm
Vrsta lesa

Sibirski macesen

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lesene letve, skobljane za pod-konstrukcije, SIBIRSKI MACESEN, 90×90 BC, 3m”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja