Pinewood

ŠVEDSKA OBLAČILA ZA LOV, RIBOLOV IN PROSTI ČAS

Pregovorna švedska vsestranska uporabnost, kakovost izdelave in dovršeni kroji, ki odlikujejo oblačila znamke Pinewood, so lastnosti, ki jih pozna vedno več zadovoljnih kupcev. Naj bodo to tehnična oblačila za lov in ribištvo ali pa lahkoten tekstil za šport in prosti čas.

Vse kategorije
Skrij levi meni s filtri
Razvrsti izdelke:
Vse kategorije

PINEWOOD

Pinewood je švedska blagovna znamka, specializirana za oblačila za prosti čas in lov. Podjetje je bilo ustanovljeno v osemdesetih letih 20. stoletja in je znano po svojih visokokakovostnih, trpežnih in funkcionalnih oblačilih in opremi.

Zasnova oblačil Pinewood

Pinewood oblačila in oprema so zasnovani tako, da prenesejo težke vremenske pogoje in so primerni za dejavnosti, kot so lov, ribolov, pohodništvo in kampiranje. Blagovna znamka je še posebej znana po svojih lovskih oblačilih, ki so izdelana iz zračnih, nepremočljivih in vetrovnih materialov.

Brezčasen dizajn

Oblačila Pinewood in oprema niso le funkcionalna, saj jih odlikuje vrhunski, nezgrešljivo skandinavski dizajn. Izdelki blagovne znamke so zasnovani s klasičnim, brezčasnim videzom in so na voljo v različnih barvah in vzorcih.

Trajnostni izdelki

Podjetje Pinewood je znano tudi po svojih trajnostnih praksah, saj v svoji proizvodnji veliko uporablja organski bombaž in druge trajnostne materiale. Ob tem dajejo prednost krožnemu gospodarstvu s popravili in recikliranjem starih oblačil.

Pinewood je dobro uveljavljena blagovna znamka v skandinavskih državah in ima zveste privržence med ljubitelji na prostem in lovci. Podjetje je svoj doseg razširilo tudi na mednarodni ravni in njegovi izdelki so zdaj na voljo v več državah po vsem svetu.

Materiali v izdelkih Pinewood

OSTANKI MATERIALA

Pinewood kolekcija “Save Water” je narejena iz reciklirane tkanine iz čistih odpadkov. Ta proizvodni proces porabi 99 % manj vode in 50 % manj emisij ogljikovega dioksida, kot podobne tkanine. Izdelki so izdelani iz ostankov tkanin iz tekstilne industrije, 60% bombaža in 40% recikliranega poliestra. Tkanine, ki ostanejo, so razvrščene po barvah, razdeljene na vlakna in spredene v novo prejo. Ta postopek omogoča izdelavo tkanin brez novega postopka barvanja in brez uporabe novega bombaža. V procesu, ki prihrani ogromne količine vode, v podjetju Pinewood tkanino uporabimo za izdelavo novih produktov. Iz tega materiala so narejene naše majice Pinewood”Save Water”.

POLIESTER

Poliester je umetno vlakno, ki se uporablja v tekstilu, oblačilih in repincih. Popoln je za oblačila na prostem, saj ima material nizko vpojnost vode ter je vzdržljiv in udoben za nošenje. Prav tako ostane eleganten in gladek ter ščiti barvo. Od začetka proizvodnje v petdesetih letih prejšnjega stoletja je poliester za bombažem postal drugo najpomembnejše tekstilno vlakno na svetu in predstavlja 30 % svetovne uporabe tekstila.

Poliester je sintetični material na osnovi nafte, ki nastane s taljenjem granulatov v tekočo maso. Masa se vpihuje skozi potisno šobo (podobno pršni šobi), na ta način se ustvarijo dolga vlakna. Ko so vlakna suha, se jih sprede v niti in nato vtke v tkanino. Poliester je izjemno trpežno vlakno, zaradi česar ga Pinewood uporablja za izdelavo trajnostnih in trpežnih oblačil.

RECIKLIRANI POLIESTER

V želji po zmanjšanju slabih vplivov na okolje, se v Pinewoodu namesto navadne poliestrske tkanine pogosto poslužujemo recikliranega poliestra. Kot pri vseh sintetičnih vlaknih, proizvodnja poliestra zahteva veliko energije in pomeni povečano tveganje za zdravju in okolju nevarne snovi. Z uporabo recikliranega poliestra iz recikliranih PET plastenk lahko na ta način porabo virov in energije zmanjšamo za približno 70 %.

BOMBAŽ

Material za bombaž se pridobiva iz bombaževca. Gre za razmeroma zamuden proces.

Oblačila iz bombaža so zelo mehka in udobna za nošenje, zato boste ta material v oblačilih Pinewood pogostokrat našli v spodnjih slojih, kot so aktivne majice in perilo in drugih aktivnih oblačilih za prosti čas in lov.

ORGANSKI BOMBAŽ

Dobro razmerje med pravo sorto rastline in pravimi organskimi gnojili omogoča gojenje bombaža brez uporabe pesticidov. Pinewood za svoje izdelke uporablja le certificiran organski bombaž.