Košarica

Imate vprašanje? Kontaktirajte enega od naših strokovnjakov PRODAJA LESA 070 468 713 HUSQVARNA 070 640 658 PELETI 070 640 658 

Barvni premazi za les

Barvni premazi za les

Kljub lepemu naravnemu izgledu in strukturi lesa, pa ga pogosto želimo popestriti z barvami. Tudi teh je na trgu ogromno vrst. V grobem jih razlikujemo po sami kemični sestavi in glede na pokrivnost, ki jo s premazom dosegamo. Barvni premazi so lahko narejeni na vodni osnovi ali iz kemično bolj ali manj oporečnih topil.

Barvne premaze delimo tudi glede prekrivnosti. Barve na osnovi lakov so bolj prekrivne, v najbolj intenzivni obliki – emajli – 100% prekrivne. Pri uporabi slednjih se struktura in barva lesa ne vidita, saj nanešen sloj barve les popolnoma prekrije.

Lazure za les

Druga vrsta so pol-prekrivne lazure, ki so največkrat narejene na vodni osnovi in lesa tudi pri 2-3 nanosih ne prekrijejo popolnoma. Gre za premaze, ki so manj obstojni od barv na osnovi topil, prav tako je zaščita, ki jo nudijo slabša. Estetska vrednost teh premazov je v tem, da kljub barvi, ki jo aplicirajo na podlago, zaradi svoje prosojnosti še vedno razkrivajo strukturo lesa, ki se nahaja pod barvo.

Olja s pigmentom

Olja s pigmentom in UV zaščito imajo primešane manjše količine pigmenta, kar nam omogoča, da les ob oljenju sicer rahlo potemnimo, vendar ga (optično) naredimo manj občutljivega za sivenje. Olja s pigmentom sicer lesene površine rahlo obarvajo, a z njimi na lesu lahko dosežemo le bolj nežne, blage barvne tone.

V našem prodajnem programu nudimo pester izbor vseh opisanih barvnih premazov. Kupite jih lahko v naši spletni trgovini >>

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Kontsrukcijski les iz lastne proizvodnje
Kontsrukcijski les iz lastne proizvodnje
SSL certifikat za varen nakup
SSL certifikat za varen nakup
Vedno najboljše cene
Vedno najboljše cene
Leanpay obročno plačilo
Leanpay obročno plačilo
Strokoven servis in montaža
Strokoven servis in montaža
24/7 svetovanje in podpora
24/7 svetovanje in podpora