Vse kategorije
Skrij levi meni s filtri
Razvrsti izdelke:
Vse kategorije

Motorne žage Husqvarna – širok spekter uporabe

Motorne žaga Husqvarna so, gledano tudi v svetovnem merilu, ene najbolj razširjenih in cenjenih. Svoj dober renome so pridobile zaradi svoje zanesljivosti, enostavne uporabe in naprednih tehnologij, ki jih znamka vgrajuje v svoje naprave. in jih s tem nenehno izpopolnjuje.
Husqvarnin asortiman motornih žag v splošnem obsega 4 serije motornih žag, ki so namenjene različnim uporabnikom in namenom. Razdeljene so na:

 • Homeowner serija
  Vstopni program motornih žag predstavljajo naprave v “Homeowner” seriji. Namenjene so nezahtevnemu urejanju zelenih površin, delu okrog hiše, na vrtu, v sadovnjaku in vingradu ter enostavnemu delu z lesom. Te žage so enostavne za uporabo, so manjše in imajo manjše motore, zato so primerne za manj zahtevna dela.
 • Professional serija
  Ta serija motornih žag je namenjena za napredne domače uporabnike in profesionalce, ki potrebujejo zmogljivejše orodje, ki je sposobno opraviti daljše in bolj zahtevno delo. Te žage imajo daljši meč, večji, bolj zmogljiv motor in so zasnovane za večjo zmogljivost in vzdržljivost.
 • Heavy-duty serija
  Motorne žage iz najbolj zmogljive serije so namenjene najbolj zahtevnim nalogam. V stroje so vgrajeni najmočnejši motorji, robustna ohišja in so na voljo z najdaljšimi meči. Motorne žage iz te serije so idealne za gozdarje, ki pri sečnji potrebujejo orodje, ki lahko tudi dalj časa deluje z največjo močjo in učinkovitostjo.
 • Battery-powered serija
  Električne motorne žage, ki, kot že ime pove, namesto bencina uporabljajo električno energijo iz baterije. Odlikuje jih tiho delovanje, brez škodljivih izpustov, kar jih dela primerne za uporabo v urbanih in občutljivih okoljih, kot so: okolica vrtcev, šol in bolnišnic, drugi javni parki in površine, živalski vrtovi, itd.

Motorne žage Husqvarna – tehnologija in prednosti

Od prve motorke, ki je bila zdelana leta 1959, do sodobnih modelov motornih žag bil deležen hitrega razvoja, izboljšav in inovacij.
Danes motorne žage Husqvarna uporabljajo vrsto naprednih, patentiranih tehnologij, ki povečujejo natančnost ter učinkovitost dela, rokovanje z napravami delajo bolj enostavno in lažje, uporabo pa posledično manj utrujajočo. Poglejmo si tehnologije, ki jih Husqvarna vgrajuje v sodobne modele:

Avtomatski uplinjač AutoTune 3.0
Nič več ročnega nastavljanja uplinjača. Avtomatski uplinjač AutoTune motorju zagotavlja optimalno moč in delovanje, vam pa več časa za učinkovito delo. Sistem se prilagaja dejavnikom, ki vplivajo na delovanje motorja in tako samodejno povečuje učinkovitost delovanja.

Air Injection
Centrifugalen sistem za čiščenje zraka zagotavlja manjšo obrabo komponent in daljše intervale čiščenja filtra.

Sistem za mazanje
Za ohranjanje mazanja in nemotenega delovanja meča in verige imajo motorne žage Husqvarna oljno črpalko za enostavno nastavitev mazanja verige.

Ohišje iz magnezija
Ohišje iz magnezija je bolj vzdržljivo in zagotavlja daljšo življenjsko dobo naprave in večjo odpornost tudi v najtežjih delovnih pogojih.

LowVib protivibracijski sistem
Husqvarna motorne žage imajo vgrajen patentiran sistem LowVib za zmanjšanje tresljajev, zaradi česar je dolgotrajnejša uporaba udobnejša in manj utrujajoča.