Vse kategorije
Skrij levi meni s filtri
Razvrsti izdelke:
Vse kategorije

Motorne žage Husqvarna – širok spekter uporabe

Motorne žaga Husqvarna so, gledano tudi v svetovnem merilu, ene najbolj razširjenih in cenjenih. Svoj dober renome so pridobile zaradi svoje zanesljivosti, enostavne uporabe in naprednih tehnologij, ki jih znamka vgrajuje v svoje naprave. in jih s tem nenehno izpopolnjuje.
Husqvarnin asortiman motornih žag v splošnem obsega 4 serije motornih žag, ki so namenjene različnim uporabnikom in namenom. Razdeljene so na:

 • Homeowner serija: idealna za domačo uporabo
  Vstopni program motornih žag predstavljajo naprave v “Homeowner” seriji. Namenjene so nezahtevnemu urejanju zelenih površin, delu okrog hiše, na vrtu, v sadovnjaku in vingradu ter enostavnemu delu z lesom. Te žage so enostavne za uporabo, so manjše in imajo manjše motore, zato so primerne za manj zahtevna dela.
 • Professional serija: za napredne uporabnike
  Ta serija motornih žag je namenjena za napredne domače uporabnike in profesionalce, ki potrebujejo zmogljivejše orodje, ki je sposobno opraviti daljše in bolj zahtevno delo. Te žage imajo daljši meč, večji, bolj zmogljiv motor in so zasnovane za večjo zmogljivost in vzdržljivost.
 • Heavy-duty serija: za najzahtevnejše naloge
  Motorne žage iz najbolj zmogljive serije so namenjene najbolj zahtevnim nalogam. V stroje so vgrajeni najmočnejši motorji, robustna ohišja in so na voljo z najdaljšimi meči. Motorne žage iz te serije so idealne za gozdarje, ki pri sečnji potrebujejo orodje, ki lahko tudi dalj časa deluje z največjo močjo in učinkovitostjo.
 • Battery-powered serija: okolju prijazna rešitev
  Električne motorne žage, ki, kot že ime pove, namesto bencina uporabljajo električno energijo iz baterije. Odlikuje jih tiho delovanje, brez škodljivih izpustov, kar jih dela primerne za uporabo v urbanih in občutljivih okoljih, kot so: okolica vrtcev, šol in bolnišnic, drugi javni parki in površine, živalski vrtovi, itd.

Tehnologija in prednosti

Od prve motorke, ki je bila zdelana leta 1959, do sodobnih modelov motornih žag bil deležen hitrega razvoja, izboljšav in inovacij.
Danes motorne žage Husqvarna uporabljajo vrsto naprednih, patentiranih tehnologij, ki povečujejo natančnost ter učinkovitost dela, rokovanje z napravami delajo bolj enostavno in lažje, uporabo pa posledično manj utrujajočo. Poglejmo si tehnologije, ki jih Husqvarna vgrajuje v sodobne modele:

Avtomatski uplinjač AutoTune 3.0 za optimalno moč
Nič več ročnega nastavljanja uplinjača. Avtomatski uplinjač AutoTune motorju zagotavlja optimalno moč in delovanje, vam pa več časa za učinkovito delo. Sistem se prilagaja dejavnikom, ki vplivajo na delovanje motorja in tako samodejno povečuje učinkovitost delovanja.

Air Injection za manjšo obrabo in daljše čiščenje filtra
Centrifugalen sistem za čiščenje zraka zagotavlja manjšo obrabo komponent in daljše intervale čiščenja filtra.

Sistem za mazanje za nemoteno delovanje meča in verige
Za ohranjanje mazanja in nemotenega delovanja meča in verige imajo motorne žage Husqvarna oljno črpalko za enostavno nastavitev mazanja verige.

Ohišje iz magnezija za večjo vzdržljivost
Ohišje iz magnezija je bolj vzdržljivo in zagotavlja daljšo življenjsko dobo naprave in večjo odpornost tudi v najtežjih delovnih pogojih.

LowVib protivibracijski sistem za udobnejšo uporabo
Husqvarna motorne žage imajo vgrajen patentiran sistem LowVib za zmanjšanje tresljajev, zaradi česar je dolgotrajnejša uporaba udobnejša in manj utrujajoča.

Primerjava med električnimi in akomulatorskimi žagami

Električne motorne žage so odlična izbira za uporabnike, ki opravljajo dela v bližini električnega vira. Te žage so običajno lažje, tišje in proizvajajo manj vibracij v primerjavi z bencinskimi žagami. Idealne so za obrezovanje dreves, žaganje manjših drv ter dela v domačem vrtu. Ker so odvisne od električne vtičnice, njihova glavna omejitev leži v dosegu električnega kabla. Električne žage so prav tako okolju prijaznejše, saj ne proizvajajo izpušnih plinov.

Akomulatorske motorne žage po drugi strani ponujajo večjo svobodo gibanja, saj niso vezane na električni vir. So zelo priročne za delo na terenu, na primer v gozdu ali na območjih brez dostopa do električne energije. Akomulatorske žage so prav tako tihe in proizvajajo malo vibracij, kar zmanjšuje utrujenost uporabnika. Sodobne akomulatorske tehnologije omogočajo dovolj moči za zahtevnejša dela, kot je podiranje dreves ali rezanje debelejših vej. Tako kot električne so tudi akomulatorske žage okolju prijazne, saj ne izpuščajo škodljivih plinov.

Kljub številnim prednostim pa imajo akomulatorske žage tudi nekaj slabosti, med katerimi je glavna omejena kapaciteta baterije, kar pomeni, da je potrebno baterijo redno polniti ali imeti rezervno. Zaradi tega morda niso primerne za zelo dolgotrajna dela, razen če ima uporabnik na voljo več baterij.

Pri izbiri med električno in akomulatorsko motorno žago je pomembno upoštevati specifične potrebe in okoliščine uporabe. Uporabniki bi morali razmisliti o lokaciji dela, dostopnosti električnega vira, dolžini in zahtevnosti nalog, kot tudi o okoljskih prednostih.

Vodnik za nakup

Za pomoč pri izbiri prave motorne žage za vaše potrebe obiščite naš celovit ‘Vodnik za nakup motornih žag‘. Najdete vse, kar morate vedeti, da izberete idealno žago za vaše delo.

Pogosto zastavljena vprašanja

1. Kako izbrati pravo motorno žago za moje potrebe?

Pri izbiri motorne žage je pomembno upoštevati namen uporabe (obrezovanje, podiranje dreves, občasna uporaba), moč in velikost žage ter vašo izkušenjo z uporabo takšnih naprav. Za domačo uporabo običajno zadostujejo manjše in lažje žage, za profesionalno uporabo pa so primernejše močnejše in robustnejše žage.

2. Kakšno vzdrževanje zahteva motorna žaga?

Redno vzdrževanje vključuje čiščenje zračnega filtra, verige in vodila verige, preverjanje in zamenjavo svečke ter preverjanje tesnosti gorivnega sistema. Prav tako je pomembno redno mazanje verige in preverjanje njene napetosti.

3. Kako varno uporabljati motorno žago?

Varnost pri uporabi motorne žage vključuje nošenje zaščitne opreme, kot so čelada, zaščitna očala, slušne zaščite, rokavice in zaščitna oblačila. Prav tako je pomembno upoštevati varnostne postopke pri zagonu, uporabi in shranjevanju žage ter se izogibati uporabi v neprimernih vremenskih razmerah.

4. Kakšna je razlika med električno in bencinsko motorno žago?

Električne žage so običajno lažje, tišje in zahtevajo manj vzdrževanja, vendar so omejene z dolžino električnega kabla ali trajanjem baterije. Bencinske žage so močnejše in bolj prilagodljive, vendar so težje, glasnejše in zahtevajo več vzdrževanja.

5. Kako pogosto je treba zamenjati verigo na motorni žagi? Menjava verige je odvisna od pogostosti uporabe in materiala, ki ga žagate. Dobra praksa je preverjati stanje verige pred in po vsaki uporabi. Pri znakih obrabe, kot so zmanjšana učinkovitost rezanja ali neenakomerna obraba, je priporočljivo verigo zamenjati.

6. Ali lahko na vaši spletni strani naročim nadomestne dele za motorno žago?

Da, ponujamo širok izbor nadomestnih delov za različne modele motornih žag. Na naši spletni strani lahko poiščete in naročite potrebne dele.

7. Kakšne garancijske pogoje nudite za motorne žage?

Naše motorne žage so pokrite z garancijo proizvajalca, katere dolžina in obseg se razlikujejo glede na model in proizvajalca.